Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit.nl
Luchtkwaliteit.nl

Over deze kaart

De luchtkwaliteitskaart is mede mogelijk gemaakt door Caeli. De kaart toont de concentratie van stikstofdioxide (NO2) in de lucht, afgeleid van satellietgegevens. Deze gegevens omvatten een gemiddelde concentratie over een periode van de afgelopen twee weken.

Over Caeli

Caeli maakt luchtkwaliteit en emissies wereldwijd inzichtelijk, begrijpelijk en toegankelijk. Een slechte luchtkwaliteit heeft niet alleen een negatief effect op de gezondheid van mensen, maar het heeft ook negatieve effecten op de ecosystemen. Met geavanceerde satellietoplossingen werkt Caeli aan het zichtbaar maken van de onzichtbare dreiging, namelijk luchtvervuiling. Hun doel is het bevorderen van het welzijn van onze planeet en haar bewoners. Om dit doel te realiseren heeft Caeli diverse producten ontwikkeld om de luchtkwaliteit zichtbaar te maken. Deze producten zijn wereldwijd beschikbaar.

Nauwkeurige inzichten

Met de producten van Caeli kunnen steden voorzien worden van inzichten en adviezen over de luchtkwaliteit. Met deze informatie helpt Caeli steden om effectieve maatregelen te nemen ter verbetering van de luchtkwaliteit, wat zal leiden tot een gezondere leefomgeving. Een van de producten van Caeli is de Air Quality Monitor. Dit product is ontwikkeld voor gemeentes en wordt als Schone Lucht Akkoord Monitor ingezet. Met dit product krijgen gemeentes een overzicht van alle wijken in de gemeente. Dit overzicht laat zien welke wijk de hoogste uitstoot van stikstofdioxide heeft. Bovendien geeft Caeli adviezen over hoe de gemeente ervoor kan zorgen dat de luchtkwaliteit binnen de gemeente verbeterd wordt.